Direktør i Fiberline Composites: Vi skal bruge dygtige plastmagere til at lave avancerede produkter

Fiberline Composites fremstiller produkter til bl.a. vindmølleindustrien. Det kan kun lade sig gøre med hjælp fra dygtige plastmagere, siger adm. direktør Peter Thorning.

Hvad laver I i din virksomhed?

Vi laver kompositprodukter til vindmølleindustrien, til facader og til bygningskonstruktioner. Komposit betyder, at vores materialer er sammensat af to eller flere materialer som fx glasfiber eller kulfiber.

Vores produkter er kendetegnede ved, at de bidrager til at løse den globale klimaudfordring ved at reducere samfundets energiforbrug. Det lægger vi stor vægt på og er meget stolte af.


Hvad laver en plastmagerlærling i din virksomhed?

En plastmagerlærling hos os deltager i både fremstilling og udvikling af vores produkter og lærer, hvordan kompositter opstår og opfører sig. Du bliver specialist i det, vi laver.


Hvorfor er plastmagere vigtige i din virksomhed og for plastbranchen generelt?

Vi er en videnstung industri, hvor vi skal være rigtig dygtige til det, vi gør. Det er vores plastmagere en nødvendig del af.

Som plastmager arbejder du med avanceret teknisk udstyr, overvågning, computerisering og automatisering. Så vi har derfor også brug for nogen, der kan favne bredt, og som er klar på en fagligt udfordrende hverdag.


Hvorfor skal man som ung uddanne sig til plastmager i stedet for fx at gå på gymnasiet?

At lave plastprodukter vil blive en større og større del af fremtidens industri. Vi ser allerede nu flere eksempler på, hvordan plast- og kompositmaterialer vinder frem og erstatter andre materialer. En plastmageruddannelse giver derfor både gode jobmuligheder og spændende udfordringer, hvor man bruger både hænder og hoved.

Men vi har faktisk også dygtige ansatte, der har taget gymnasiet først, og så er blevet plastmager bagefter, så det behøver ikke at være enten eller.

Som plastmager arbejder du med avanceret teknisk udstyr, overvågning, computerisering og automatisering. Så vi har derfor også brug for nogen, der kan favne bredt, og som er klar på en fagligt udfordrende hverdag.

- Peter Thorning. adm. direktør, Fiberline Composites

Tilmeld dig vores interessebank

– og kom tættere på plastmageruddannelsen.

Du vil få mails om ledige praktikpladsstillinger, spændende arrangementer og meget andet!