Direktør i EXPO-Net Danmark: Dygtige plastmagere skaber jobs til andre

Hos EXPO-Net Danmark er det at uddanne plastmagerelever en vigtig del af virksomhedens DNA. Dygtige plastmagere skabe nemlig jobs til andre og er helt nødvendige for at klare sig i den globale konkurrence, forklarer adm. direktør Lars Klinkby.

Hvad laver I i din virksomhed?

Vi producerer nærmest alle tænkelige typer af net i plast. Myggenet, afspærringsnet, læhegn, emballage og så videre. Alt undtagen fiskenet! Det meste af det, vi laver, er kundetilpassede løsninger. Det vil sige, at vi er i tæt dialog med vores kunder omkring de produkter, vi laver.

Hovedparten af det, vi fremstiller, er til kunder uden for Danmark, så vi er i konkurrence med en masse andre virksomheder i hele verden. Det tvinger os til at være superskarpe hele tiden – og det er her vi har brug for plastmagerne.

Kan du uddybe, hvorfor er plastmagere vigtige i din virksomhed?
Hvis vi skal udvikle os som virksomhed, skal vi hele tiden have et højere faglige niveau i vores produktion. Vi skal simpelthen være dygtigere og dygtigere for at kunne klare os i den globale konkurrence. Det er vores plastmagere en forudsætning for.

Hver dygtig plastmager kan typisk skabe job for en ufaglært. Det betyder, at jo flere dygtige plastmagere vi er, jo flere jobs kan vi skabe.

Derfor har vi også gjort det at uddanne plastmagere til en vigtig del af vores virksomheds DNA. Vi kan have op til seks elever under uddannelse og har en stærk kultur for at prioritere deres faglige udvikling.

Hvorfor skal man som ung uddanne sig til plastmager i stedet for fx at gå på gymnasiet?
Jobmulighederne er rigtig gode, for industrien skal bruge flere, end skolerne lige nu kan uddanne. Der er også mange muligheder for både at læse videre og tage sin karriere i den retning, man vil.

Plastmageruddannelsen er måske lidt overset, men det er et område, med mange flere muligheder end i mange af de ”gamle”, traditionelle lærlingefag.

 

Hver dygtig plastmager kan typisk skabe job for en ufaglært. Det betyder, at jo flere dygtige plastmagere vi er, jo flere jobs kan vi skabe.

Tilmeld dig vores interessebank

– og kom tættere på plastmageruddannelsen.

Du vil få mails om ledige praktikpladsstillinger, spændende arrangementer og meget andet!